Oranje boven, oranje boven...

Koningsdag in Heelsum

Welkom op onze mooie website!

Koningsdag in Heelsum is een jarenlange traditie die niet weg te denken is in ons mooie dorp. Deze dag staat voor ons in het teken van elkaar ontmoeten en gezellig samen zijn. Jong en oud. Vele kinderen zijn opgegroeid met het vieren van Koningsdag in Heelsum op het grasveld langs de Bart Crumstraat. De opening met de Heelsums Harmonie, het hijsen van de vlag terwijl het Wilhelmus gespeeld wordt.

Oud Hollandse spelletjes, workshops, DKOD Kids Run, de oranje kleedjesmarkt… het is een greep uit de programma onderdelen die de afgelopen jaren georganiseerd zijn. Natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten en is er altijd iets lekkers te eten en te drinken op ons horeca plein.

Koningsdag zaterdag 27 april 2024
De oranje vlaggetjes zullen weer wapperen in Heelsum.
Voor komend jaar is het nieuwe bestuur vol ideeën om ook deze keer een mooi programma te kunnen presenteren! Hou onze social media ( Facebook/Instagram) in de gaten om het laatste nieuws niet te missen.

Deze hele dag draait op de hulp van vrijwilligers. Wil je ons helpen met de opbouw en/of bij het opruimen dan zouden we daar heel blij mee zijn! Geef je op via de oranje balk hieronder. Samen staan we sterker!

dagen
Interesante links

Koningsdag in Heelsum, ouderwets gezellige dag voor jong en oud
Het programma voor Koningsdag 2024 is bijna rond! Met trots bieden we een gezellige dag voor jong en oud op het feest terrein op het grasveld langs de Bart Crumstraat.

Zodra het programma van 2024 helemaal compleet is zullen we dat hier bekend maken hieronder zie je het programma van afgelopen  jaar

De Oranjemarkt is een vast onderdeel op Koningsdag. Er zijn 2 mogelijkheden dit jaar: je kunt op een kleedje je spulletjes verkopen , kosten zijn 5 EUR per grondplek en hiervoor  kun je je vanaf 9.00 bij de infotafel melden en betalen. Je kunt ook een kraam huren ( 4mtr breed) Ga naar de HOME pagina van deze website en klik op de balk met marktkraam reserveren . Daar vind je alle informatie die je nodig hebt.


Geen Koningsdag zonder oud Hollandse spelletjes, dus meld je om vanaf 10.15 aan bij de infotafel en dan krijg je van ons een Spellenkaart. Heb je die vol? Dan mag je een heerlijke suikerspin of popcorn halen!

Voor de sportievelingen onder de kinderen is de mogelijkheid om gezellig met DKOD op te warmen voor de DKOD KIDS RUN en mee te rennen! Een medaille hoort daar natuurlijk ook bij. En na afloop meteen een korfbal clinic volgen die door DKOD wordt georganiseerd. Opgeven voor de KIDS RUN kan op Koningsdag bij de infotafel.

Verder kunnen alle kinderen uit Heelsum en omgeving gratis deelnemen aan de overige activiteiten zodat iedereen een leuke Koningsdag kan beleven. Dit kunnen we niet doen zonder de steun van onze sponsoren en vrijwilligers en die willen we dan ook hartelijke bedanken voor hun steun!

Voor de oudere kinderen is er de mogelijkheid om tussen 14.00 en 15.00 te lasergamen. Geef je op bij de infotafel. Er zijn beperkt aantal laser guns en nav het aantal deelnemers worden de groepjes ingedeeld. Als klapper in de middag is de Dutch Bowhunting Club van 14.00 tot 16.00 aanwezig en kunnen kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen onder professionele begeleiding kennis maken met deze sport.

Meer over koningsdag

Activiteiten 2023

Voor de sportievelingen onder de kinderen is de mogelijkheid om gezellig met DKOD op te warmen vanaf 12.15 tot 12.45 op het grasveld. Daarna lekker mee rennnen in de KIDS RUN en proberen als eerste over de finish te komen! Een medaille hoort daar natuurlijk ook bij. En na afloop mogen de kinderen een korfbal clinic volgen die door DKOD wordt georganiseerd.

Opgeven voor de KIDS RUN kan op Koningsdag bij de infotafel en is GRATIS

De Oranjemarkt 2024

De Oranjemarkt is een vast onderdeel op Koningsdag. Er zijn 2 mogelijkheden dit jaar: je kunt op een kleedje je spulletjes verkopen , kosten zijn 5 EUR per grondplek en hiervoor  kun je je vanaf 9.00 bij de infotafel melden en betalen. Wil je een tafeltje of stoeltjes meenemen is dat uiteraard geen probleem.

Je kunt ook een kraam huren ( 4mtr breed ) Dit kan door op de home pagina van deze website te klikken op de tekst waar staat  : marktkraam reserveren. Hier staat alle informatie die je nodig hebt voor het huren van een kraam.

Over Koningsdag

Op Koningsdag ( 27 april) vieren we de verjaardag van Koning Willem Alexander.

Dit is een nationale feestdag.

Omdat ons koningshuis het woord “oranje” in de familie naam heeft, is deze kleur onze nationale kleur geworden. De koning zelf viert Koningsdag met zijn gezin en een gedeelte van de koninklijke familie door een bezoek te brengen aan een gemeente met een belangrijke regiofunctie.