Oranje boven, oranje boven...

Koningsdag in Heelsum

Welkom op onze vernieuwde website!

Koningsdag in Heelsum is een jarenlange traditie die niet weg te denken is in ons mooie dorp. Deze dag staat voor ons in het teken van elkaar ontmoeten en gezellig samen zijn. Jong en oud. Vele kinderen zijn opgegroeid met het vieren van Koningsdag in Heelsum op het grasveld langs de Bart Crumstraat. De opening met de Heelsums Harmonie, het hijsen van de vlag terwijl het Wilhelmus gespeeld wordt.

Oud Hollandse spelletjes, workshops, Kids Run, de oranje kleedjesmarkt… het is een greep uit de programma onderdelen die de afgelopen jaren georganiseerd zijn. Natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten en is er altijd iets lekkers te eten en te drinken op ons horeca plein.

Koningsdag 27 april 2023
De oranje vlaggetjes zullen weer wapperen in Heelsum.
Voor komend jaar is het nieuwe bestuur vol idee├źn om ook deze keer een mooi programma te kunnen presenteren! Hou onze social media ( Facebook/Instagram) in de gaten om het laatste nieuws niet te missen.

Deze hele dag draait op de hulp van vrijwilligers. Wil je ons helpen met de opbouw en/of bij het opruimen dan zouden we daar heel blij mee zijn! Geef je op via de oranje balk hieronder.

Meer over koningsdag

dagen
Interesante links

Activiteiten

Zodra het programma voor Koningsdag 2023 bekend is , zullen we de activiteiten voor die dag hier presenteren.

De oranje kleedjesmarkt

De oranje kleedjesmarkt zal ook in 2023 op het programma komen te staan.

Hou onze Social Media ( Facebook/Instagram) en deze website in de gaten voor het laatste nieuws hierover.

Over Koningsdag

Op Koningsdag ( 27 april) vieren we de verjaardag van Koning Willem Alexander.

Dit is een nationale feestdag.

Omdat ons koningshuis het woord “oranje” in de familie naam heeft, is deze kleur onze nationale kleur geworden. De koning zelf viert Koningsdag met zijn gezin en een gedeelte van de koninklijke familie door een bezoek te brengen aan een gemeente met een belangrijke regiofunctie.